Educació per a la reparació i la prevenció

180 alumnes de l’INS Rubió i Ors, el Pedagogium Cos i el Col·legi Joan Bardina de Sant Boi van participar ahir del cinefòrum que l’Àrea d’Educació, Convivència i Solidaritat va realitzar amb motiu del Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, instituït el dia 27 de gener per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Aquell dia, de l’any 1945, va tenir lloc l’alliberament, per part de l’exèrcit soviètic, del més gran camp d’extermini nazi en Auschwitz-Birkenau (Polònia).

El cinefòrum es va desenvolupar al voltant de la pel·lícula ‘La professora d’història‘ i va comptar amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i la col·laboració d’Enric Garriga, Isidoro Teruel i Fina Ferrando – president i membres de la junta – de l’Amical de Mauthausen (impulsora de la Xarxa Mai Més de prevenció del feixisme, a la qual el nostre Ajuntament i alguns centres escolars de la ciutat estan adherits).

Els alumnes van poder reflexionar sobre la importància de la memòria històrica com a eina per  reforçar les defenses comunitàries contra qualsevol forma d’odi a les minories.

El Ple Municipal d’aquest mes de gener de 2018 també s’ha sumat a aquest exercici de memòria històrica incorporant una reflexió al voltant d’aquest dia internacional.