L’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), va acordar fixar el dia 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora i Sant Boi s’ha sumat per segon any, celebrant un acte titulat ‘Els vincles entre escola i família. Millorem l’èxit educatiu!’.

L’acte va començar amb la benvinguda de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’alcaldessa de Ciutat Educadora, Alba Martínez. Va ser l’alcaldessa l’encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Després de la projecció d’un audiovisual, on es mostraven diferents iniciatives de participació entre les famílies i els centres educatius de Sant Boi, va arribar el torn de compartir experiències.

A la taula rodona van participar l’Escola Joaquim Ruyra de l’Hospitalet, l’Escola Lledoner de Granollers i la Secció d’Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. Els tres centres basen el seu projecte educatiu en la incorporació de les famílies en els processos d’aprenentatge d’infants i joves.

Els representants de l’Escola Joaquim Ruyra van explicar que després de consultar la comunitat científica van fer una aposta pel model de Comunitat d’Aprenentatge. Des de l’Escola Lledoner van explicar que el centre esdevé l’espai educatiu on totes les persones ensenyen i aprenen, siguin nens, mares, pares, voluntariat o l’equip de mestres. Per altra banda,  la Secció d’Institut Cardener va remarcar que el seu propòsit final és generar una comunitat educativa feliç.

El sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, va fer unes reflexions finals entorn les experiències i les relacions escola-família. Va emfatitzar en la necessitat d’incloure a les famílies en el treball als centres i com això repercuteix en una millor salut educativa. També va marcar els punts on encara s’ha de reforçar aquesta feina, com ara a l’educació secundària.

L’acte va finalitzar amb un torn de paraules i la cloenda de la tinenta d’alcaldessa Alba Martínez, qui va felicitar als centres de Sant Boi per la seva feina i va dir que des de l’Ajuntament seguiran acompanyant i donant suport a aquest projecte que té com a objectiu millorar les oportunitats d’aprenentatge dels infants i joves de la nostra ciutat.