‘Els projectes com estratègia per afavorir la igualtat d’oportunitats’

El passat 11 de novembre va tenir lloc una jornada de formació de la Xarxa de Competències Bàsiques, sota el nom ‘Els projectes com estratègia per afavorir la igualtat d’oportunitats’.

Aquesta xarxa està formada per més de 450 escoles i instituts entre les quals es troben l’Institut Camps Blancs, l’Institut Marianao, el Col·legi Molí Nou, l’Escola Parellada, l’Escola Casablanca, l’Escola Montbaig, l’Escola Antoni Tàpies i l’Escola Vicente Ferrer de Sant Boi. L’objectiu de la xarxa és reflexionar i actuar en equip per transformar l’escola en un espai que afavoreixi l’aprenentatge.

El David Parrón, Director de l’Escola Vicente Ferrer, ens ha fet una petita crònica de com va anar la jornada.

 

El dissabte 11 de novembre vam participar en la jornada de formació organitzada per la Xarxa de Competències Bàsiques. Xarxa de la qual formem part des d’aquest curs.

En aquesta jornada va haver-hi dues parts. En la primera, el professor de sociologia de la Universitat de Barcelona, Xavier Martínez-Celorrio, va fer una conferència titulada: ‘Els projectes com a estratègia per afavorir la igualtat d’oportunitats’. En aquesta xerrada, va exposar com el treball per projectes globalitzats (diferents àrees) és una metodologia que acaba traient millors resultats educatius que les tradicionals. Per altra banda va exposar dades d’estudis fets durant anys als Estats Units, on es pot veure que la millora de resultats és evident en tots els estrats socials, i que s’incrementa en aquells grups més desafavorits, com són, els afroamericans i els hispans.

Més tard va haver-hi una taula rodona on, a partir de diverses preguntes, es presentaven diferents experiències educatives que tenien en comú el treball per projectes.

Va ser un matí molt profitós, que ens va ajudar a seguir creient amb allò que fem i ens va aportar alguna idea nova.

David Parrón Garcia, Director Escola Vicente Ferrer
www.escolavicenteferrer.cat 

 

Si vosaltres o els vostres centres educatius esteu participant d’algun projecte engrescador que vulgueu donar a conèixer, envieu-nos la informació a info@sbciutateducadora.cat i nosaltres farem difusió a través dels nostres mitjans.