Conviure a 170 pulsacions per minut

La realitat política i social a vegades ens col·loca en situacions que ens afecten molt íntimament. Passa a formar part de moltes converses amb la família, amics, a la feina… i moltes vegades no sabem com enfrontar-nos a això.

Quan ens controlen les emocions aquestes ens determinen a la violència o a la inhibició. Però ni l’una ni l’altra són eleccions vàlides. Així només generarem temes tabú en relacions que començaran a debilitar-se sota el pes de la sospita i el recel.

Com mantenir converses crucials en pau.

Des de l’equip de Convivència i Mediació sentim la necessitat de contribuir a abordar aquest problema, que pot plantejar-se, ja ho hem dit, en el nostre espai laboral, afectant negativament la interacció entre companys i companyes.

Estem preparant uns tallers i aviat us n’informarem. De moment, us avancem una informació sobre com estem incorporant aquests fonaments a la nostra formació de mediadors/es naturals.

Mediar en plena escalada.

El passat 26 d’octubre vam dur a terme un taller sobre com mediar a 170 pulsacions per minut adreçat als nois i les noies que exerceixen la mediació natural a l’Escola Joan Bardina.

Els continguts base van ser:

– Com i per què perdem l’autocontrol.

– Com mantenir-lo.

– Com exhibir-lo.

– Com interrompre una escalada.

– Com interposar-nos-hi.

– Com conduir a la calma una persona exaltada.

La metodologia va compaginar l’explicació docent amb la demostració, el rol playing i la petita discussió guiada, sobre la base de la programació neurolingüística, el coaching i la intel·ligència emocional.

 

Si voleu saber-ne més contacteu amb l’equip de Convivència i Mediació.

jccassou@santboi.cat // mediaciociutadana@santboi.cat