Suma’t a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2017

Afegeix-te a la campanya #JoEmComprometo

L’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una organització sense ànim de lucre que reuneix els governs locals compromesos amb l’acompliment de la Carta de Ciutats Educadores. Des de l’any 2001 Sant Boi forma part d’aquesta xarxa internacional que té com a objectiu posar en valor el rol dels governs locals com a agents educadors i fomentar el diàleg, la reflexió, l’intercanvi i la cooperació entre les Ciutats Educadores, entre d’altres.

Després de més de 25 anys de recorregut, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores va acordar fixar el dia 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora (dia de l’any 1990 en què es va proclamar la Carta de Ciutats Educadores a Barcelona) amb l’objectiu de crear consciència a escala mundial de la importància de l’educació com a motor de canvi.

Per aquest motiu, Sant Boi celebrarà per segon any consecutiu aquesta data amb diverses activitats dirigides a sumar noves aliances a favor d’una ciutat més educadora. El mateix dia 30 a la tarda tindrà lloc l’acte central de la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que enguany girarà entorn la relació entre els centres educatius i les famílies com a element clau per a l’èxit educatiu de joves i infants, i en el qual també farem lectura del manifest.

Fins a arribar aquest dia, però, i seguint un dels objectius de la celebració que és donar visibilitat al caràcter global i divers d’aquesta celebració, volem convidar tota la ciutadania santboiana a comprometre’s per una Sant Boi més educadora a través de la campanya #JoEmComprometo. La Ciutat Educadora és aquella que aposta per l’educació (formal, no-formal i informal) com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d’agents educatius que intervenen al territori. Volem que totes aquelles persones que treballin en l’àmbit educatiu i/o sentin que són agent educatiu ens expliquin un dels seus compromisos amb Sant Boi. Pot ser un projecte d’abast o una petita acció educativa.

Com participar en la campanya

Volem fer un recull de fotografies on, de manera col·lectiva o individual, sortiu aguantant un cartell amb el vostre compromís i el hashtag de la campanya.

Exemple

  • PAS 2. Escriviu (a ordinador o a mà i en majúscules) el vostre compromís en la construcció d’una ciutat més educadora. Per exemple: desplaçar-se en transport públic/bicicleta, cuidar l’espai públic, respectar el descans dels veïns/ïnes, fer ús de les papereres, ajudar la gent gran que ho necessiti, respectar opinions diferents de la meva, ser puntual, fer un bon ús del mòbil, no difondre rumors…

 

  • PAS 3. Feu-vos una fotografia aguantant el cartell. Us podeu fer la foto en algun espai de la ciutat que sigui representatiu per a la vostra tasca educativa i/o el vostre compromís.

*IMPORTANT: la fotografia ha de ser horitzontal, mai vertical.

 

  • PAS 4. Pugeu la fotografia a les vostres xarxes socials. En el text que escrigueu a les xarxes heu d’incloure els hashtags #JoEmComprometo i #SBCiutatEducadora (d’aquesta manera podrem recollir i fer difusió dels vostres missatges.

 

  • PAS 5. Envieu-nos la foto a l’e-mail info@sbciutateducadora.cat Així les tindrem amb la millor qualitat possible i podrem fer un petit vídeo final amb tots els vostres compromisos.

 

Teniu de temps fins al 23 de novembre, des de l’Àrea de Ciutat Educadora estarem molt atents a les vostres imatges i farem un petit vídeo amb totes elles que podreu veure a l’acte central del dia 30 de novembre. Serà una manera de recollir tots els compromisos individuals i col·lectius que han de contribuir a generar un model de ciutat basat en els principis d’inclusió i igualtat d’oportunitats, la justícia social, la convivència, el diàleg, la promoció d’estils de vida saludables i sostenibles, la cooperació o la pau. Tots ells, valors recollits a la Carta de Ciutats Educadores.

Esperem la vostra col·laboració. Compromet-te, Fem Ciutat Educadora!