7.800 alumnes han iniciat avui el curs escolar 2017-2018 a Sant Boi

Les escoles Marianao i Amat Verdú tenen aquest curs un grup més de P3

7.800 alumnes d’Educació Infantil i Primària han tornat avui a les aules a Sant Boi. El curs escolar 2017-18 s’ha iniciat a les 22 escoles de la ciutat (14 de públiques i 8 de privades concertades). Les escoles Marianao i Amat Verdú tenen cadascuna un grup addicional de P3 a causa de l’alta demanda de places registrada durant el procés de preinscripció.

Al voltant de 800 nens i nenes assisteixen avui per primer cop a les classes de P3. Més del 90% dels infants s’han escolaritzat al centre que la seva família havia triat com a primera o, com a màxim, segona opció.

L’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per adequar els edificis escolars. Entre altres tasques, s’ha instal·lat l’aire condicionat a l’escola bressol La Mercè, s’han adequat lavabos a les escoles Josep Maria Ciurana i Marianao i s’ha rehabilitat l’accés a l’escola Casablanca. L’Ajuntament hi ha invertit en total 400.000 euros.

Durant les vacances l’Ajuntament també ha pintat i rehabilitat les façanes dels dos edificis petits de l’escola Amat Verdú, que podrà començar el curs pràcticament amb normalitat un cop gairebé finalitzades les obres d’instal·lació de l’ascensor que hi du a terme la Generalitat de Catalunya.

El curs 2017-18 viurà a Sant Boi la consolidació de dos projectes educatius. D’una banda, la transformació educativa del programa Escola Nova 21 donarà noves passes en la comunitat educativa local. De l’altra, els centres participants en el projecte Patis Oberts (Josep Maria Ciurana, Antoni Gaudí, Montbaig i Massallera) obriran les instal·lacions exteriors per a ús públic durant els caps de setmana i els períodes de vacances.