“La relació entre docents i famílies per a l’èxit educatiu de tot l’alumnat”

Més de 350 docents de centres educatius de Sant Boi van participar el passat dia 7 de setembre a l’acte d’inici del Curs Escolar 2017-2018.

La jornada va anar dedicada a reflexionar sobre el paper de la família en la participació a l’escola. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va presentar l’acte en el qual va intervenir el sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, que va realitzar una conferència sobre “La relació entre docents i famílies per a l’èxit educatiu de tot l’alumnat”.

El professor Jordi Collet, va remarcar la importància de generar quantitat i qualitat de ponts amb totes les famílies, especialment les més allunyades de la cultura escolar, ja que la recerca avala que aquesta és la clau per l’èxit acadèmic global i l’equitat educativa. També va explicar algunes actuacions positives per canviar la mirada dels docents sobre les famílies, i per a inspirar-los a construir aquests ponts amb totes les famílies i la comunitat. A continuació, les escoles Montbaig, Vicente Ferrer i Antoni Gaudí, van explicar les diferents accions que estan realitzant per millorar la relació amb les famílies dels centres educatius. Finalment la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va concloure  l’acte animant a tots els assistents a seguir treballant conjuntament en aquest sentit per aconseguir així una ciutat “més oberta, compromesa i educadora”.

Aquesta conferència forma part d’una línia de treball que es va iniciar amb les AMPA del municipi el curs passat, en un procés de reflexió i diagnosi sobre la participació de les famílies en l’educació. D’altra banda, els caps d’estudi dels centres educatius de primària també han estat rebent formació i reflexionant sobre aquesta temàtica.

Durant el present curs escolar seguirem treballant, tant amb els docents com en les famílies, per generar espais que puguin millorar aquests vincles de relació entre família i escola.

Aquest any en la celebració “Dia internacional de les ciutats educadores”, el 30 de novembre es realitzaran unes jornades (conjuntament amb les famílies i els docents) on es compartiran experiències i nous aprenentatges en relació a la participació de les famílies en els centres educatius.

Podeu descarregar la ponència del professor Jordi Collet

Relacions Escola – famílies per l’èxit de tot l’alumnat