Neix el web SB Ciutat Educadora!

l’espai de l’educació, la convivència i la solidaritat de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. #SBCiutatEducadora

Aquest espai vol fer visibles les experiències educadores que es desenvolupen a la nostra ciutat, entenent com a experiències educadores totes aquelles que tenen a veure amb l’educació reglada però també amb aquelles que transcendeixen de les aules i generen lligams de convivència, solidaritat, cooperació, i respecte a la diversitat i els drets de les persones.

A sbciutateducadora.cat trobareu informació actualitzada de les activitats i projectes que tots els agents implicats sota la filosofia i el lema de “Ciutat Educadora” desenvolupen a la nostra ciutat, així com una agenda dels esdeveniments que creiem que us poden interessar.

Què vol dir Ciutat Educadora?

Ser una Ciutat Educadora vol dir assumir com a propis els principis recollits a la Carta de Ciutats Educadores, promoguda per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Sant Boi forma part, juntament amb altres 487 ciutats de 36 països de tots els continents.

“Avui més que mai, la ciutat, gran o petita, disposa d’incomptables possibilitats educadores, però també poden incidir-hi forces i inèrcies deseducadores. D’una manera o d’una altra, la ciutat presenta elements importants per a una formació integral, és un sistema complex i, alhora, un agent educatiu permanent, plural i polièdric, capaç de contrarestar els factors deseducatius…”

Preàmbul Carta de Ciutats Educadores