Del 25 de setembre al 7 d’octubre diversos defensors i defensores dels drets humans visitaran Catalunya en el marc del Projecte de Ciutats defensores dels drets humans. Aquest 2017 es celebra la 5a edició del projecte, organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Institut Català Internacional per la Pau, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya. El projecte compta amb la participació de 15 ajuntaments catalans, entre ells el de Sant Boi, i amb la implicació d’altres entitats i institucions que vetllen per la defensa dels drets humans.

En el marc del projecte Sant Boi rebrà la visita de 9 d’aquests defensors i defensores entre el 29 de setembre i el 4 d’octubre, coincidint amb el Barrejant, el festival de la solidaritat de la ciutat, i amb la celebració del fòrum d’alumnes defensors dels drets humans que es celebra cada any amb l’alumnat d’ESO i batxillerat de les escoles santboianes.

Defensors i defensores que visitaran Sant Boi pel Barrejant:

Felipe Moreno (Catalunya), militant antifranquista i gran coneixedor de la situació del poble saharaui.

Hatice Kamer (Kurdistan), Directora de cinema i periodista kurda és activista pels drets col·lectius del poble kurd.

Aisha Dabo (Senegal/Gàmbia) Periodista i ciberactivista a Gàmbia i Senegal. Defensora dels drets de les dones i de la igualtat de gènere, lluita per ajudar els activistes afrucans i superar la censura.

Aliya Harrir (Pakistan). Jove coordinadora de la branca pakistanesa de l’organització Aaghaz-e-Dosti (“Començament de l’amistat”), una iniciativa de construcció de pau entre l’Índia i el Pakistan.

Diana Avella (Colòmbia). Treballa a Colòmbia des d’organitzacions de base per la defensa del dret a la vida de les dones i joves i per la no militarització de la vida. Actualment treballa en acompanyament de joves i infants desplaçats a Cundinamarca i també en projectes sobre l’embaràs adolescent. És coordinadora del festival de hip hop més gran d’Amèrica Llatina.

Defensores dels drets humans que participaran als fòrums d’alumnat d’ESO i Batxillerat són:

Wafae Charaf (Marroc). Activista política, membre de l’Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH), de Shabaka, una xarxa d’ONG del nord del Marroc i de “Via Democràtica” i del “Moviment 20 febrer”, grups polítics que plantegen reformes polítiques i constitucionals al Marroc.

Valdênia Paulino (Brasil). Defensora contra la pobresa i contra la violència als barris més marginals de Brasil.

Aisha Altobuly (Líbia), Jove líbia estudiant de ciències polítiques a la Universitat Americana del Cairo. Compromesa amb la societat civil líbia i en el treball per a una comunitat igualitària, involucrant la població jove en els processos de pau i en la presa de decisions. Defensora dels drets de les dones per tot Líbia dins l’organització Together We Build.